lauantai 3. joulukuuta 2011

Väliseinää nousee ja vaikeita päätöksiä.

Lattiavalun jälkeen Henri "the kirvesmiesCarpenter" rupesi naputtamaan väliseiniä pystyyn. Nyt on itsekin tullut käytyä tontilla ahkerammin kun siellä on selkeästi huoneet jo olemassa. Ihan luvalla on saanut jo ruveta miettimään tulevaa sisustusta!



Ehkä tähän mennessä vaikeimmista päätöksistä (minulle henkilökohtaisesti siis) oli miettiä kattovalaisimille paikkoja. Onneksi saatiin tähän valaistusasiaan ammattiapua, ei olisi kyllä itselle tullut mieleen asiaan niin kovin syvällisesti uppoutua...Sitä vaan on ajatellut, että kunhan valoa nyt olisi tarpeeksi, että näkisi eteensä ja pärjäisi arjen askareissa, mutta eipä se sitten ollutkaan ihan tarpeeksi.
Meidän iloksemme tontille saapui eräänä kuulaana sunnuntaina valaistussuunnittelun ammattilainen Ilkka Pekanheimo, joka asiantuntevuudellaan ja kunnon perusteluillaan sai meidät kiinnostumaan asiastaan. Olen itse hiukan liiankin epäileväinen kaiken jo hyväksi todetun parantamiseen. Miksi parantaa jo hyvää suunnitelmaa kun se kerran on jo olemassa?! Onhan tässä nyt muutakin mietittävää kun jotkut hemmetin lamput. Valoa elämään ja ikkunoista lisää sanon minä, mutta ei se sitten ihan mennytkään niin...
Pekanheimon kanssa keskusteltua ei vain voi asian antaa olla. Jotakin niille meidän kattoon upotettaville spoteille olisi nyt kyllä keksittävä. Ja minä kun olin jo päättänyt, että meidän kodin katosta ei roiku yhtään ylimääräistä pölypesäkettä, mutta uusiksi meniEihän sitä nyt voi ohittaa välinpitämättömyydellä valaistuksen suunnittelua jos siitä on perusteltua hyötyäkin olemassa. Pekanheimo puhuu erityisesti epäsuorasti tulevan valon, ja ennen kaikkea luonnollista päivänvaloa jäljittelevän valon puolesta.  Ad-Lux myy Uusi-Seelantilaisen yrityksen valmistuttamia täyden spektrin päivänvalolamppuja, jotka toistavat olemassa olevat värit aitoina, eivät kellertävinä tai sinertävinä. Käykää kurkkaamassa, yllätytte asiasta! ;)
Tämän pitkän liturgian lopuksi totean siis, että meidän tulevaan kotiimme suunniteltiin epäsuoravalaistus täyden spektrin lampuilla kaikkiin huoneisiin ja lisäksi asennettiin mahdollisille kattovalaisimille pistokkeita. Alkuperäisen spottitaivaan unohdettuamme kattoon ei ole tulossa ensimmäistäkään spottia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti