torstai 1. joulukuuta 2011

Lattiakaivot seinän viereen

Meille tulee pesuhuoneeseen ja wc:n yhteydessä olevaan suihkuun seinän viereen asennettavat lattiakaivot. Etsin netistä varsin kauan korvaavaa tuotetta eräälle valtamerkille. Aikaa siihenkin sai kummasti kulumaan, mutta löysin mielenkiintoisen Suomen markkinoille uuden tuttavuuden: Alcaplast. Tuotetta tuo maahan Raisiolainen yritys Nordset Oy. Mallistosta löytyy pitkänmallisia kaivoja sekä seinän viereen että keskelle lattiaa (tai hieman irti seinästä) asennettavia. Meille tulee seinän viereen asennettavia APZ 4 Flexible -kaivoja, ritiläpituus 950mm. (Toni)



Alemmassa kuvassa pesuhuone, johon tuli kaksi kaivoa vierekkäin.

5 kommenttia:

  1. Onko kerinnyt jo kertymään kokemuksia Alcaplastin lattiakaivoista (asennuksesta ja itse käytöstä)? Itse hommaamassa samanlaisia ja olis tulossa kolme vierekkän, eli yksi seiänvierusta kokonaan kaivoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve!

      Vielä ei ole käytöstä kokemusta eikä itsellä kyllä asennuksestakaan. Putkiurakoitsija kaivot asensi. Heidän yleinen mielipiteensä oli, että seinän vierusta lattiakaivot ovat aina työläämpiä kuin perinteiset pyöreät. En kuitenkaan kuullut, että Alcaplast-kaivot olisivat olleet muita vastaavia vaikeampia asentaa.

      Kaivoissa oli seinää vasten tulevassa laipassa reiät ruuveja varten ja lisäksi kaivon alla on molemmissa päissä säädettävät jalat. Paketin mukana tulee liimattavat tiivistekaistat, jotka liimataan kaivon laippoihin ja yhdistetään telattavaan vedeneristeeseen.

      Millaisia / minkä pituisia kaivoja olet ajatellut? Voin kysyä niistä tarjouksen. (Toni)

      Poista
  2. Kiva kuulla että ainakin asennuksen osuus on samalla viivalla muiden kanssa, kun miettii että hintaeroa on kuitenkin aika paljon. Hyvä saada kilpailua näihinkin tuotteisiin!

    Mulla on kyllä jo tarjous noista Alcaplast kaivoista (meille tulossa 2x800 ja 1x1000) joten taidan laittaa vaan tilausta sisään =)

    Kiitokset vastauksesta ja tsemppiä rakentamiseen!

    VastaaPoista
  3. Käy vielä Alcaplastin sivuilta katsomassa asennusvideo ennenkuin aloitat asennuksen. Huom. mm. seinälaattojen paksuuden mukaan säädettävä takalaippa ja liikkuvan laipan ja rungon välinen tiivistenauhan "suojan" poisto.

    http://www.alcaplast.com/products/products/shower-drains/linear-shower-drains/apz4-flexible/

    Sivun alalaidasta: video
    Toni

    VastaaPoista
  4. Jokos näiden kaivojen kanssa on saatu vesivahingot aikaiseksi vai ovatko kokemukset vielä hyvät?

    VastaaPoista