sunnuntai 8. tammikuuta 2012

LVI-päivitystä

LVI-urakoitsija on vieraillut raksalla aina tarvittaessa. Jouluviikolla ryömintätilaan asennettiin viemärit. Luonnollisesti kaikki sisällä olevat ja piiloon jäävät vesijohdot ja iv-kanavat on asennettu ennen seinien ja kattojen levyttämistä.

Yksi iso päätös tekniikan puolella oli iv-koneen merkin ja mallin päättäminen. Halusin hyvän hyötysuhteen koneen, kuitenkaan en ollut valmis maksamaan maltaita viimeisistä "hyötysuhdeprosenteista". Nykyaikaisissa vastavirtakennolla varustetuissa lämmöntalteenottokoneissa on parempi hyötysuhde kuin ristivirtakennollisissa. Meidän talon vaatimiin ilmamääriin (+tehostus vara) ei löytynyt montaa vastavirtakennollista LTO-konetta. Tehot jäi juuri alle vaaditun tai sitten olisi pitänyt ottaa reilusti ylimitoitettu.. Onneksi läheltä löytyi sopiva! Meille on tulossa Iloxair Oy:n LTO-kone: ILOX 89 Optima. Kone on vielä työn alla Raisiossa.

Hommasin heti koneen selvittyä merkkikohtaisen kattoasennuskehyksen, jolloin iv-kanavat on voitu asentaa valmiiksi koneelle asti. Varsinainen kone kiinnittyy aikanaan näppärästi kehykseen. (Toni)


LTO-koneen kattoasennuskehys sekä tulo- ja poistoilmaputkitukset talon sisälle ja ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti