sunnuntai 14. elokuuta 2011

Tiilikaton ladontaa

Meille tuli A-Tiilikatteen mustat AURA-Strong -betonikattotiilet. Tiilikatteen ulkomuoto on "perinteinen", mutta Strong pitää sisällään vahvemman materiaalin, kestävämmän pintakäsittelyn ja näiden ansiosta pidemmän takuun (30 vuotta) kuin perus AURA-tiili. Samassa kuormassa tuli katon läpiviennit, kattoturvatuotteet ja rännit.

Alusta saakka on ollut selvää, että ladomme kattotiilet itse (+apurit). Ensimmäisen rivin ladonta on kaikkein tärkein. Jos siinä sählää, niin se rassaa koko lappeen tiilien ladontaa!! Mekin teimme alimpaan riviin merkit 1,5 metrin välein ja seurasimme niistä tiilien etenemää. Lähtö räystäältä oli mitoitettu niin, että etenemä / tiili olisi 300 mm:ä. Tällöin molempiin päätyihin olisi tullut samankokoiset välit. Varsin nopeasti huomasi, että merkkiviivasta jäädään puolisenttiä / 1,5 m eli milli tiilen osuudella. Äkkiseltään voisi kuvitella ettei milli mitään haittaa... Mutta kun millejä (tiiliä) laitetaan vierekkäin 71 kpl, niin sillä rupeaa olemaan merkitystä. Tämän johdosta jouduimme suorittamaan pienen purkuhomman ja siirtämään lähtöä reilulla kolmella sentillä.



1 kommentti:

  1. Hei,

    Turun Sanomien jutun kautta "eksyin" blogiinne. Meillä sama tilanne, taloa rakennetaan Yli-Maariaan, mies raksailee, minä pyöritän muuta arkea 5-vuotiaan pojan ja 1-vuotiaan tytön kanssa. Meillä tavoitteena päästä jouluksi muuttamaan, näillä näkymin päästäisiin jo marraskuussa :) Tsemppiä rakennusprojektiin ja tervetuloa vastavierailulle omataloturkuun.blogspot.com!

    Anu

    VastaaPoista