maanantai 25. heinäkuuta 2011

Taisi tulla blogin päivitykseen kesäloma

On tullut "lomailtua"!! Onneksi todelliset tekijät ovat olleet säännöllisesti hommissa ja projekti on edennyt myös heinäkuussa. Viime katsauksen jälkeen on tapahtunut selvää muutosta etenkin pihalla.


Meidän urakkana oli tontin siistiminen ja erityisesti vanhojen muottilautojen ja vanerien pois kuskaus ennen maanrakentajan tuloa. Kärryn kyydissä kohtalainen kuorma ja taustalla kummittelee lisää...


Ensimmäisenä hommana oli kuskata ylimääräiset maamassat pois tontilta. Sitä oli melkoiset kukkulat tontin takaosassa, koska kaikki talojen kuoppien kaivuusta tullut savinen multa oli tallella. Takaosan tasoittumisen jälkeen tuli iloinen ahaa-elämys: meillä on sittenkin takapiha!


Iso työ oli myös ripotella kaikki kaivot oikeille paikoilleen ja vielä yhdistellä niitä putkilla. Kaivoja oli paljon ja tilaa vähän. Meidän autokatos/varastorakennus tulee kahden metrin päähän tontin tienpuoleisesta rajasta ja luonnollisesti suurin osa kaivoista sijoittui tälle kaistalle..


Nyt on kaikki pihan viemärit, salaojat ja sadevesiputket sekä kaivot ja tarkastusputket saatu paikoilleen. Vielä on jäljellä jonkin verran eps:n laittoa ja lopullista täyttöä. Ajatuksena on levittää tontin takaosalle mullat ja istuttaa nurmikkoa vielä tulevana syksynä.


Myös itse talo on edennyt. Aluskate ja ruoteet on paikallaan, tuulensuojalevyn asennus on käynnissä ja räystäät ovat muutamaa lautaa vailla valmiit. Kuvasta näkee myös tontin "selkeytymisen" etunurkan kasaa lukuunottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti